SMTP gebruiken voor transactionele e-mails

Wij raden aan om een SMTP relay service te gebruiken voor het versturen van transactionele WordPress e-mails. Bij transactionele e-mail kun je denken aan bijvoorbeeld contactformulier notificaties, bestelbevestigingen of systeemmails. 

Standaard maakt WordPress gebruik van de PHPMailer (indien op de server beschikbaar), een handige oplossing om snel van start te kunnen gaan met WordPress. Het gebeurt helaas regelmatig dat dit niet betrouwbaar is en dat e-mail als spam aangemerkt wordt. Dan bestaat de kans dat een mail in de ongewenste post beland of zelfs helemaal niet aankomt. Veel Managed WordPress hostingproviders beschikken zelfs helemaal niet over een mailoplossing. 

Wanneer je gebruik maakt van onze performance hosting pakketten kun je gratis gebruik maken van onze eigen SMTP relay service op basis van Amazon SES.

Met behulp van de plugin FluentSMTP kun je gemakkelijk een SMTP account of een SMTP relay service koppelen aan je site. Enkele (gratis) services waarmee wij een goede ervaring hebben: 

Of via je Microsoft of Google account:

Hoe test ik of mijn transactionele e-mails als spam worden aangemerkt? 

De handigste methode hiervoor is via de website mail-tester.com, daar zie je een tijdelijk e-mailadres staan. Dit e-mailadres kopieer je, en gebruik je vervolgens op je eigen site. Je kunt bijvoorbeeld een testbestelling plaatsen en daarbij dit e-mailadres opgeven, of je stelt dit e-mailadres in als notificatie-adres in je Formulier-plugin. Let wel op, dit e-mail adres kan slechts 1 mail ontvangen en is daarna niet meer bruikbaar.  Vervolgens klik je op "check je score". Als het goed is krijg je nu een score van 8 of hoger te zien. Is je score lager, dan is het slim om je instellingen eens na te lopen. 

Kom je er niet uit? Stuur een bericht naar Webworx Stuur een bericht naar Webworx