WordPress tekst wijziging niet zichtbaar op website

Inhoudsaanpassingen in WordPress zijn niet (meer) zichtbaar op website

Situatie: Je hebt recentelijk een paginatekst of afbeelding gewijzigd op je website. Een tijdje later kijk je nog een keer op je website en je ontdekt dat de wijzigingen niet meer zichtbaar zijn. Vaak komt dit door de website cache of browser cache.

WordPress website caching

Op vrijwel alle sites maken wij gebruik van (serverside) caching. Dit zorgt ervoor dat de webserver niet telkens weer hetzelfde opnieuw hoeft te doen (gegevens ophalen uit de database). Het komt er op neer dat dankzij de website caching je website sneller geladen wordt (lees hier meer over de verschillende soorten serverside-caching). Normaal gesproken wordt de server cache iedere 30 dagen vernieuwd.

In de meeste gevallen staat caching uitgeschakeld voor ingelogde WordPress gebruikers. Dat wil dus zeggen, wanneer jij ingelogd bent als beheerder, je de niet-gecachte variant van je website te zien krijgt. Het voordeel hiervan is dat website wijzigingen direct zichtbaar zijn. Zodra je weer uitlogt, of de website bekijkt op een ander apparaat (waarbij je niet bent ingelogd), krijg je de gecachte variant van je website voorgeschoteld.

Zodra de cache vernieuwd wordt, zullen de wijzigingen vanzelf zichtbaar worden. Duurt het naar jouw mening te lang? Mocht je geen toegang hebben tot de caching instellingen dan kunnen wij de cache handmatig voor je verversen, of de levensduur aanpassen. Stuur ons even een mailtje.

Browser caching

Het komt regelmatig voor dat de website caching al wel vernieuwt is, maar de wijzigingen nog altijd niet zichtbaar zijn. Je webbrowser heeft dan deze bestanden gecached (afbeeldingen, stylesheets en JavaScript bestanden). In dat geval moet je ook nog even een "Force Refresh" (of hard refresh) doen. 

Tip: je kunt ook even proberen de website te openen in de incognito modus van je webbrowser of in een geheel andere webbrowser.

Kom je er niet uit? Stuur een bericht naar Webworx Stuur een bericht naar Webworx